שכונה בסרט | הצצה לקרית שלום דרך 6 סרטי דוקו קצרים

27.04.21 | 19:00 | קאנטרי גורן גולדשטיין, עמיקם 7, waze 3383. באודיטוריום המחודש 

  • כניסה ללא עלות

  • כניסה ע"פ הנחיות התו הירוק. 

חוזרים לבית הקולנוע השכונתי! מבט ייחודי ומרגש על שכונת קרית שלום בתל-אביב דרך 6 סרטי דוקו קצרים של יוצרי קולנוע מקומיים במסגרת תחרות נושאת פרסים מטעם מיקרוסינמה – סרט לשם שינוי בקאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ובשיתוף הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה. 

פרס הסרט הטוב ביותר: 5,000 ש"ח 

פרס חביב הקהל: 2,000 ש"ח  


צוות השופטים: 

דיקלה שטרית, עורכת סרטים ומרצה לקולנוע.

דליה גרסטנהיבר, יוצרת סרטים ופעילת המיקרוסינמה בקרית שלום 

דוקי דרור, במאי, תסריטאי, מפיק



הסרטים:


תמונה שכונתית | גל דור 

סימה(85), פוגשת את שכניה בשכונת קריית שלום דרך ציורים שציירה בעברה. שנים עברו מאז הפעם האחרונה שציירה. היא מחליטה להפגיש בין השכונה לציוריה ומרימה תערוכה בביתה. זהו סרט קטן על אישה גדולה שמתגעגעת ליכולת שנראה שאבדה ובעיקר לחברות שבשכונה. בימוי, הפקה, צילום ועריכה - גל דור. צילום נוסף - עומר דאידה. עריכת סאונד ומיקס - יוסי אפלבאום. גל דור, בוגרת תואר ראשון בקולנוע במכללת ספיר ולימודי וידיאו תרפיה באוניברסיטת תל אביב. יוצרת דוקומנטרית, ביימה והפיקה את הסרט "48 שעות עם אבא" בשיתוף yesדוקו וקרן גשר. 


הולכות הביתה | שרון אילת

שירה ונינה (10), תלמידות כיתה ד' בבית ספר נופים שבשכונת קריית שלום, לוקחות אותנו למסע במחשבותיהן ותחושותיהן אחרי יום לימודים גדוש אירועים לימודיים וחברתיים, ופותחות בפנינו, בכנות של ילדות, צוהר אל עולמם הרגשי של ילדי הדור. על רקע נופי שכונת קריית שלום, הנעים בין אזורי השכונה הותיקים לאלו המתחדשים, צועדות בנות הדור החדש ומובילות את הצופים למסע בשבילי השכונה ולמסע בשבילי עולמן הפנימי. משתתפות: שירה טרביצקי, נינה מקרוב. מפיקה, במאית ועורכת: שרון אילת. צילום: שרון לשם, שרון אילת. און ליין: ליעם לוי. תודות מיוחדות: עודד בג'יו. שרון אילת (31), תסריטאית, מנחת סדנאות קולנוע ומורה לקולנוע בבתי ספר בתל אביב מטעם המחלקה לניו מדיה בסינמטק. בוגרת תואר ראשון באמנות הקולנוע מטעם מכללת ספיר. 


עצמאות | מיכל כהן

שכונת קריית שלום בדרום תל אביב בעיצומו של סגר קורונה מלא, ערב יום הזיכרון 2020. מבט מתוך הבית אל חדר המדרגות, למרפסות השכנות ולרגלי הבניין מציף משמעות חדשה למושג "עצמאות". בימוי, צילום ועריכה: מיכל כהן. יוצרת קולנוע וטלוויזיה העוסקת בעשייה דוקומנטרית ועלילתית כבמאית וכעורכת. סרטה התיעודי "בתפקיד עצמם" (2017) שודר בערוץ הראשון והוקרן בסינמטקים ופסטיבלים בארץ ובעולם. בין עבודותיה כעורכת: סדרות הטלוויזיה "מטומטמת", "מייקל", "התסריטאי", "בלתי הפיך", "בטיפול", סרט הקולנוע "אדמה משוגעת". במאית עריכה של סדרת הטלוויזיה "עבודה ערבית". ילידת ירושלים, כיום מתגוררת בתל אביב עם משפחתה. 


הפיראטים מקרית שלום | אנטון אברמוב

עומר חביב ואיטא נכטיילר הם זוג אמנים תל אביבים שהקימו מאפיה ביתית למאפים נטולי גלוטן בקרית שלום. הם מנהלים את הזוגיות שלהם לצד בנותיו של עומר, אלי ולונה וכלבתם דותה וחיים כזוג חילוני ופריקי (לדבריהם) בתוך שכונה דתית ומסורתית בפרברי תל אביב. צילום, בימוי ועריכה: אנטון אברמוב בסט. משתתפים: עומר חביב ואיטא נכטיילר. מוסיקה מקורית: עומר חביב. אנטון אברמוב בסט הוא אמן רב תחומי, פסל, במאי ואמן וידאו. לפני כשני עשורים הגיע יחד עם משפחתו לישראל מבולגריה ומאז הוא מתגורר בתל אביב. בוגר המחלקה לקולנוע במנשר לאמנות ובוגר המסלול ללימודי המשך של המדרשה לאמנות במכללת בית ברל.


קיבוץ גלויות | ענת וובנובוי

התבוננות על גינה ציבורית על דרך קיבוץ גלויות. בשטח הזה, שהוא כמעט שטח הפקר, מתכנסים עובדים זרים מהודו ופליטים מאריתראה, קבוצות כדורגל מקומיות ואנשים שבאים לטייל עם הכלבים. דרך התבוננות בדמויות שונות בפארק מצייר הסרט פסיפס אנושי מורכב ומרתק, כזה שיכול להיווצר רק בדרום תל אביב. בימוי, צילום ועריכה - ענת וובנובוי. ענת וובנובוי היא בימאית דוקומנטרית, אומנית וידאו ועיתונאית. עבודתיה עוסקות במגוון תחומים שונים, מקורסים בהם גברים לומדים איך להתחיל עם נשים ( הסרט התיעודי פיתוי בע״מ) ועד משפט אבסורדי שבו משורר נאלץ להוכיח כי הוא אכן משורר (עבודת המייצג - זכרון הוא כמו זנב)  


הלהטוטן | דניאל פייקס

בצומת קיבוץ גלויות העמוס עומד על סולם להטוטן. שוב ושוב ובתיזמון מושלם הוא מלהטט בכדורים מול קהל נהגים התקועים בפקק מורט עצבים. בערב כשהוא חוזר הביתה הוא מנסה למצוא קצת שקט. זה לא תמיד מצליח. במאי - דניאל פייקס. צלם- אהוד איתן. עורכת - ירדן קום. דניאל פייקס, יליד ירושלים. בוגר לימודי קולנוע בבית הספר לאומנות "מנשר". צלם פרילנסר ויוצר סרטים תושב שכונת קריית שלום.